Materialismens Sammenbrud

Roden af samfunds- og kulturproblemerne er vores grundholdning eller virkelighedsopfattelse, fordi den bestemmer vore andre tanker og handlinger, når det kommer til stykket.  Derfor må vi begynde med den.  Hvis grundholdningen er forkert, hjælper vore andre forholdsregler ikke meget.

Vor tids fremherskende grundholdning, materialismen, har udviklet sig gennem den nyere tid.  Nominalismen, renæssancehumanismen, protestantismen, den videnskabelige metode, de filosofiske systemer og oplysningstiden var skridt på vejen mod den ensidigt materialistiske grundholdning.  Selv om den endnu mødte nogen modstand i 1800-tallet, må den siges at være næsten fuldbyrdet i løbet af 1900-tallet.

Men materialismen er kunstig og destruktiv – dybest set uegnet for sandt menneskeliv.  Den giver os ”stene for brød.”  Vi lider under tabet af den åndelige virkelighed og hengiver os derfor til en række flugtmekanismer og søgen efter alternativer.  Symptomerne på, at troen på den åndelige virkelighed er ved at vende tilbage, er tydelige nok…

Materialismens Sammenbrud udkom i efteråret 2009, i samarbejde med Forlaget Siesta og kan købes online, som e-bog eller i landets boghandlere. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.